Harlinger Zeemanskoor de Skúmkoppen


Wij treden regelmatig op tijdens shantyfestivals, dorpsfeesten, straatfestivals, in rust- en verzorgingshuizen en diverse andere gelegenheden. Zo waren we te gast bij Sail Amsterdam, Delfsail, Dordt in Stoom. Optredens in de Scheepvaartmusea van Amsterdam en Rotterdam en de Sailor’s dagen in Vlaardingen hebben we ook mee mogen maken.

 

Over de grens bij onze oosterburen zijn we ook een aantal keren te gast geweest. In 2006 namen we deel aan het Festival der Lieder in Berlijn voor een zaal gevuld met 1300 enthousiaste Duitsers. Eerder waren we aanwezig bij een groot feest in Wilhelmshaven. En we namen deel aan het ISSA Ostsee Festival in Eckernförde, nabij Kiel. Daarnaast treden we om de twee jaar op bij het "Schippers Klottjen Leer". Das Treffen des traditionellen Shiffe in Leer.

 

We hebben inmiddels twee cd's uitgebracht: Fair Stood The Wind en Sailor’s Memories. Het repertoire op deze cd's bestaat uit Engelstalige, Duitse en Nederlandse shanties en zeemansliederen. De laatste jaren is ook een aantal Ierse zeemansliedjes en ballades aan ons, al niet beperkte repertoire, toegevoegd. Inmiddels schuwen we ook niet om in het Fries mooie ballades ten gehore te brengen. De meeste liederen worden drie- of vierstemmig gezongen.

 

Wij wensen u dan ook veel luistergenoegen bij een optreden van ons koor.