Videos

Voorjaarsconcert Skúmkoppen samen met West Aleta Singers van Terschelling

Zondag 7 april hielden de Skúmkoppen samen met de West Aleta Singers van Terschelling een gevarieerd concert in RK kerk Sint Michael te Harlingen. Dit was in het kader van het 30-jarig bestaan van de Skúmkoppen. Zie bijgaande filmopname gemaakt door de familie Mollema.

Skúmkoppen bij herdenking zeelieden

4 mei 2023 verleenden de Skúmkoppen voor de 2e keer hun medewerking bij de herdenking van de omgekomen zeelieden tijdens de 2e wereldoorlog. Deze herdenking vindt elk jaar plaats bij het zeeliedenmonument in Harlingen met o.a medewerking van de marine, zeekadetten korps en waterpolitie. Onderstaande video is gemaakt door mevrouw Mollema (echtgenote van onze accordeonist Cor Mollema).

Skúmkoppen bij opening Bruine Zeilvaartseizoen 2023

Zaterdag 1 april 2023 mochten de Skúmkoppen aanwezig zijn bij het feestje van de Bruine Vloot in Harlingen. Traditioneel is dit ook altijd het eerste buitenoptreden van ons koor. Ondanks de slechte weersvooruitzichten viel het toch nog mee met het weer. De jassen en joppers gingen niet uit zo konden we ons mooie tenue niet tonen. Ondanks de wat koude omstandigheden toch een fijn optreden verzorgd. Zie bijgaande filmopnames gemaakt door mevrouw Mollema (de echtgenote van onze accordeonist Cor).

Skúmkoppen in de Koornbeurs te Franeker

Zondag 5 februari 2023 gaven de Skúmkoppen voor aanvang van een film over een shantykoor uit Engeland een sfeervol optreden voor een volle zaal. Een combinatie voor herhaling vatbaar.


Skúmkoppen Sing In Harlingen

Naast het mooie filmpje op youtube heeft onze hoffotograaf Peter Hans een mooie sfeerimpressie gemaakt van de Sing In in het Entrepot gebouw op zaterdag 16 oktober.

Heeft u dit optreden gemist dan heeft u zaterdag 23 oktober nogmaals de kans om mee te zingen. Zie voor info over dit optreden onder het kopje 'nieuws' op deze website.

Skúmkoppen Sing In Entrepot Gebouw 23 oktober 2021

Als u er nog niet genoeg van heeft dan hebben wij hierbij nog een impressie van onze Sing In op zaterdag 23 oktober in het Entrepot Gebouw in Harlingen. Deze impressie is ook weer gemaakt door onze fotograaf/koorlid Peter Hans.

Skúmkoppen bij Zeelieden Herdenking in Harlingen

4 mei 2022 verleende zeemanskoor De Skúmkoppen hun medewerking bij de herdenking bij het zeeliedenmonument in Harlingen. Elk jaar worden hier de zeelieden herdacht die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog op de koopvaardijschepen en oorlogsschepen.

Met dank aan Clemens van der Zwet voor de samenstelling van deze video.