Dirigente Lesley Joosten

Lesley Joosten

Alles met een glimlach.

 

Ik ben Lesley Joosten, geboren in Engeland op 14 maart 1952. Ik ben in 1957 geëmigreerd naar Canada en in 2012 verhuisd naar Harlingen. Ik heb aan de Royal Conservatory of Music, University of Toronto - Canada de studie afgerond in muziek opleiding en fluit. Na mijn studie onderwijs gegeven in fluit en muziek theorie. Eerst in mijn plaatselijke omgeving en later in Toronto. Daarna gespeeld en leiding gegeven in verschillende orkesten, ensembles en koren.

 

Nu hier in Nederland ben ik betrokken bij het produceren van muziek samen met mijn partner Campbell Forbes. Ik ben lid van het Salonorkest Sinnema uit Leeuwarden. Freelance speel ik bij verschillende groepen fluit en piccolo. Ik geef ook Engelse les in privésfeer en parttime op scholen. Ik heb een programma ontwikkelt: 'Learning English Through Music' voor kinderen.

 

Leiding geven aan de 'Skúmkoppen' is voor mij één van de hoogtepunten in de week. Het is een prachtige, vrolijke groep mannen en musici, die plezier beleeft aan het zingen als een hobby. Muziek is voor mij een internationale taal en ik hoop het plezier van zingen in hun leven over te brengen, om zo te proberen hun verborgen muzikale talenten te delen met het publiek tijdens onze optredens. Alles met een glimlach.