Optredens 2019

En alweer een feestje                                                                13-06

13 juni hadden we weer feest binnen het koor. Koorlid en tekstschrijver Jan Deelstra vierde die dag samen met zijn Hennie ook een 50-jarig huwelijk. Voordat Pluvius Franeker bezocht bracht een delegatie van het koor ook bij hun een feest serenade.


50 jaar getrouwd                                                                      05-06

Koorlid en bestuurslid Reinder Roosma, vierde samen met zijn vrouw Anna, 5 juni dat zij 50 jaar terug in het huwelijksbootje zijn gestapt.


Van dorp tot kust in Castricum                                              26-05

Zondag 26 mei waren we te gast in Castricum. Hier wordt elke twee jaar een korenfestival georganiseerd. De locaties lagen behoorlijk ver uit elkaar. Het vervoer vond plaats per huifkar en lijnbus. De locatie op de veranda van het strandpaviljoen was bijzonder. Skúmkoppen op de veranda en in de branding van de Noordzee.


Star Breeze in Harlingen                                                          15-05

De gemeente Harlingen heeft de intentie op cruisehaven te worden. Dit jaar hoopt de gemeente drie grote cruiseschepen te ontvangen. 15 mei liep de Star Breeze de haven van Harlingen binnen met een grote groep Amerikaanse toeristen aan boord. De Skúmkoppen waren erbij om de toeristen te vermaken.


Skúmkoppen in Oldenzaal                                                        11-05

Zaterdag 11 mei waren we voor de 2e keer uitgenodigd op het smartlappen/shantyfestival in Oldenzaal. Door de combinatie weer een geslaagde dag op een iets wat te koude dag in mei.


Ny Bethanie in Tzummarum                                                   26-04

Vrijdagmiddag 26 april waren we te gast in Tzummarum. Een gezellig optreden in tropische sfeer qua temperatuur.


Opening Bruine Zeilvlootdag                                              za 13-04

Zaterdag 13 april vond in Harlingen de jaarlijkse opening plaats van het Bruine Zeilvaart seizoen. Uiteraard waren de Skúmkoppen hierbij aanwezig.


Sing Challenge Festival Sevenum                            za-zo 16-17-03

 

In het kader van het 25-jarig bestaan van de Skúmkoppen had het bestuur bedacht, dat het wel leuk zou zijn om een weekend met elkaar op stap te gaan. 16 en 17 maart hebben we meegedaan aan een Sing Challenge Festival in Sevenum in Limburg. Een flink eind rijden, maar het is het beslist waard geweest. We hebben met elkaar overnacht in luxe vakantiehuisjes op een Landal vakantiepark.

De pachter van het restaurant op dit park organiseerde deze manifestatie voor de 9e keer.

26 koren lieten zich hier van de beste kant zien. Een weekend om op terug te zien en een mooie aftrap van ons jubileumjaar.