Optredens 2019

Kerstmarkt in Franeker                                                            15-12

Ook dit jaar waren wij als Skúmkoppen uitgenodigd in Franeker. Helaas werd Harlingen op voorhand afgelast vanwege de te verwachtte harde wind. Na een woelige nacht leek het in Franeker beter te gaan. Inderdaad op zondag 15 december scheen er een mager zonnetje met weinig wind. ingredienten om er een gezellig optreden van te maken en dat werd het ook.


Aan boord van de Prins Willem-Alexander                           29-10

Dinsdag 29 oktober geen repetitie in 't Vierkant, maar met echte zeebenen naar de Willemshaven in Harlingen voor een optreden.


Jubileumconcert Skúmkoppen                                                27-10

Zondag 27 oktober vierden de Skúmkoppen het 25-jarig bestaan met een uniek jubileumconcert in de R.K. kerk in Harlingen. Samen met de West Aleta Singers uit Terschelling werd een sfeervol concert neergezet in een goed gevulde kerk. Het bestuur had gekozen voor dit kerkgebouw en niet zonder reden. De akoestiek in deze dom is bijzonder en zo kwamen beide koren volledig tot hun recht.


Uden (Brabant)                                                                           14-09

Het Harlinger zeemanskoor De Skúmkoppen bestaat dit jaar 25 jaar. In het kader van dit jubileum togen een flink aantal leden met partners zaterdag 14 september richting Uden in Brabant.

 

Samen met de oprichter Ad Broos, thans woonachtig in Uden, werd er met het plaatselijke zeemanskoor HaveNLoos een uniek concert georganiseerd. Op de Markt in Uden traden beide koren afwisselend op met een spetterende samenzang van beide koren tot slot.

 


Shantyfestival Almere                                                              08-09

Zondag 8 september waren we uitgenodigd op een muziekfeest in Almere. 3 dagen muziek met op de laatste dag een shantyfestival. De organisatie had alles goed geregeld. Als je het voor de 17e keer organiseert heb je inmiddels wel een goed draaiboek. Het was een gezellige dag met mooie locaties. 'Jullie zijn een verrijking van dit festival', een mooier compliment kun je niet krijgen.


Visserijdagen Makkum                                                              17-08

Eens in de 2 jaar worden de Visserijdagen Makkum georganiseerd. Al vele malen zijn de Skúmkoppen aanwezig zo ook deze editie. Werd er veel regen voorspelt gelukkig kwam dit niet uit.


Jaarlijkse bbq Skúmkoppen                                                     05-07

5 juli waren we weer te gast bij Schildersbedrijf Roosma in Franeker voor onze bbq ter afsluiting van het repetitieseizoen. Het werd weer een gezellig samenzijn. Dit jaar was de catering verzorgd door ons koorlid Dennis Henskes. Naast zingen beheerst hij deze tak van sport ook goed. Het was puik georganiseerd met heerlijk vlees en prima salades. De firma Roosma wordt ook weer bedankt voor hun gastvrijheid.


En alweer een feestje                                                                13-06

13 juni hadden we weer feest binnen het koor. Koorlid en tekstschrijver Jan Deelstra vierde die dag samen met zijn Hennie ook een 50-jarig huwelijk. Voordat Pluvius Franeker bezocht bracht een delegatie van het koor ook bij hun een feest serenade.


50 jaar getrouwd                                                                      05-06

Koorlid en bestuurslid Reinder Roosma, vierde samen met zijn vrouw Anna, 5 juni dat zij 50 jaar terug in het huwelijksbootje zijn gestapt.


Van dorp tot kust in Castricum                                              26-05

Zondag 26 mei waren we te gast in Castricum. Hier wordt elke twee jaar een korenfestival georganiseerd. De locaties lagen behoorlijk ver uit elkaar. Het vervoer vond plaats per huifkar en lijnbus. De locatie op de veranda van het strandpaviljoen was bijzonder. Skúmkoppen op de veranda en in de branding van de Noordzee.


Star Breeze in Harlingen                                                          15-05

De gemeente Harlingen heeft de intentie op cruisehaven te worden. Dit jaar hoopt de gemeente drie grote cruiseschepen te ontvangen. 15 mei liep de Star Breeze de haven van Harlingen binnen met een grote groep Amerikaanse toeristen aan boord. De Skúmkoppen waren erbij om de toeristen te vermaken.


Skúmkoppen in Oldenzaal                                                        11-05

Zaterdag 11 mei waren we voor de 2e keer uitgenodigd op het smartlappen/shantyfestival in Oldenzaal. Door de combinatie weer een geslaagde dag op een iets wat te koude dag in mei.


Ny Bethanie in Tzummarum                                                   26-04

Vrijdagmiddag 26 april waren we te gast in Tzummarum. Een gezellig optreden in tropische sfeer qua temperatuur.


Opening Bruine Zeilvlootdag                                              za 13-04

Zaterdag 13 april vond in Harlingen de jaarlijkse opening plaats van het Bruine Zeilvaart seizoen. Uiteraard waren de Skúmkoppen hierbij aanwezig.


Sing Challenge Festival Sevenum                            za-zo 16-17-03

 

In het kader van het 25-jarig bestaan van de Skúmkoppen had het bestuur bedacht, dat het wel leuk zou zijn om een weekend met elkaar op stap te gaan. 16 en 17 maart hebben we meegedaan aan een Sing Challenge Festival in Sevenum in Limburg. Een flink eind rijden, maar het is het beslist waard geweest. We hebben met elkaar overnacht in luxe vakantiehuisjes op een Landal vakantiepark.

De pachter van het restaurant op dit park organiseerde deze manifestatie voor de 9e keer.

26 koren lieten zich hier van de beste kant zien. Een weekend om op terug te zien en een mooie aftrap van ons jubileumjaar.