Een zeemans feestje in De Spiker

Op zaterdagmiddag 18 mei jl. verzorgden De Skumkoppen  met een bezetting van over de 40 man weer een sfeervolle middag  gevuld met zeemansliederen en shanties in verzorgingshuis De Spiker.  De zaal was afgeladen vol met enthousiaste bewoners.  Een van onze Skumkoppen Lo Rijfkogel was vanwege ziekte in november jl. in De Spiker terecht gekomen.  Het was de bedoeling om voor Lo samen met de bewoners een optreden te verzorgen. Helaas overleed Lo op 15 maart jl. Maar de show must go on. 

Alle liederen die op deze middag in meerdere talen werden gezongen werden door een van de koorleden nader toegelicht zodat men wist waar het over ging.  De humor voerde hier bij de boventoon. In de pauze werden alle toehoorders door vrijwilligers voorzien van een natje en droogje. Het  bekende advocaatje bleek zeer in trek.  Na de pauze werd de tweede muzikale ronde uitgevoerd en zeker met een lach en een traan zoals te doen gebruikelijk. De dirigenten deden hun best en ook de muzikanten, de solisten en uiteraard de koorleden maakten er wat moois van. De middag vloog met hoge en lage noten voorbij. Tegen vijven kon de dame van de Spiker namens de bewoners het koor en de dirigenten bedanken voor een plezierig optreden en zeker voor herhaling vatbaar. Uiteraard was dit muzikale zeemansfeestje niet te realiseren zonder de inzet van alle vrijwilligers! Waarvan acte.

Reactie schrijven

Commentaren: 0