Dodenherdenking zeevarenden Harlingen

Traditie getrouw staan we in Nederland op 4 mei even stil bij de oorlog slachtoffers van WO 11.

Op deze dag worden er in Harlingen ook op twee plaatsen herdenkingen gehouden, namelijk bij het monument voor zeevarenden bij de SAS brug en op de gemeentelijke begraafsplaats.

De Skumkoppen leveren inmiddels al voor het derde jaar achtereen een muzikale gepaste bijdrage tijdens de sobere plechtigheid bij het monument voor de zeevarenden. Naast ons koor levert de brassband van het Leger des heils een stemmige muzikale bijdrage. Tijdens deze oorlog kwamen tenminste 39 Harlingers op zee om het leven bij oorlogshandelingen. Hun namen worden een voor een genoemd.  Tijdens de plechtigheid wordt een gedicht voorgedragen en wordt een kort oorlogsverhaal verteld over een van de slachtoffers. Met het leggen van enkele kransen en bloemen van naaste familieleden wordt de plechtigheid besloten. Een herdenking als eerbetoon aan degene die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Om nooit te vergeten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0