Het voorjaarsconcert!

Op zondag 7 maart jl. werd het voorjaarsconcert van De Skúmkoppen met de West Aleta Singers gehouden. Het werd een groot succes. Om 15.30 uur gingen de kerkdeuren van de St. Michaëlkerk open. Er bleek inmiddels al een file van concertgangers op de Zuiderhaven te staan. In de voorverkoop waren er al flink wat kaarten besteld en voor aanvang van het concert werden er nog veel kaarten verkocht. Er waren zeker 330 liefhebbers present. 

Na een kort welkomstwoord van onze voorzitter en een minuut stilte voor een eerdaags overleden koorlid kon het concert beginnen. Onder leiding van dirigent Sjoerd de Boer zong ons koor het eerste blok van acht liederen uit het brede repertoire van shanties en zeemansliederen. De drie solisten lieten duidelijk horen wat ze in hun muzikale mars hebben. Met vakkundige ondersteuning van de twee accordeonisten en de violist werden gevoelige snaren geraakt. Menig toehoorder werd hierbij door een traantje beroerd. Muziek is emotie en dat maakt wat los. Zo maakte het optreden van de West Aleta Singers tevens met Sjoerd de Boer als dirigent in het volgende blok ook veel indruk op de luisteraars. De twee solisten van de W.A.S. zongen met passie hun solo's. De inzet van de piccolo bleek naast de piano en de accordeons zeker een opvallend en gevoelig geluid in het muzikale geheel. 

Het derde blokje, de samenzang met bijna honderd koorzangers, zorgde voor een prachtige finale. De uitstraling van de elastische dirigent met interactie richting de koorleden en het publiek zorgde voor een plezierige edoch geconcentreerde regie van het concert. Met voldoening kunnen alle bezoekers, de beide koren, de muzikanten en de dirigent terugzien op een geslaagd muzikaal spektakel. Een mooi stukje pr voor beide koren. Dit concert zal nog lang blijven hangen.

Op de juiste locatie komt de kwaliteit het beste tot zijn recht!

 

Voor een uitgebreide fotoreportage gaat u naar de pagina "Fotogalerij" en dan naar "Optredens".

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jannie Poelsma (maandag, 15 april 2024 19:04)

    Ik heb genoten van het concert in de kerk.