Leeuwarder Shantyfestival 2023

Inmiddels voor de derde keer mochten ook de Skúmkoppen weer optreden samen met negen andere koren bij het Leeuwarder Shanty festival. De weergoden hadden een warme zonnige dag ingepland. Ons koor had in tegenstelling tot het voorgaande jaar een mooie en wat een toeval ook een schaduwrijke locatie op het Zaailand toegewezen gekregen. Met een zeer aangename temperatuur van 30 gr. bleek het ook daarom een toepasselijke podiumplek te zijn. En de "kroeg" was maar een paar stappen verwijderd van het podium. Dus wat kon er nog mis gaan. De bezetting van ons koor was net boven de dertig man. Geen overdaad maar de muzikale prestaties

bleken desondanks prima uit de vocale verf te komen. Ondanks de warmte toch veel publiek en daar doen we het tenslotte voor. Zelfs bij het slot met de samenzang op de Nieuwstad was een afvaardiging van ons koor present. Daar werd ons koor als blijk van dank voor de medewerking een herinnering uitgereikt (plus die van het voorgaande jaar) en even in de publieke schijnwerpers gezet!

Samengevat; een prima optreden, een goed georganiseerd festival, een mooie middag en ook niet onbelangrijk de parkeerplaats in de kelder onder ons.

Reactie schrijven

Commentaren: 0