Visserijdagen Harlingen

Op woensdag 30 augustus jl. werden in de namiddag zoals te doen gebruikelijk de jaarlijkse Visserijdagen van Harlingen geopend. Een traditioneel stadsfeest in het teken van de visserij tak. Harlingen is voor veel vissers de uitvalshaven voor de visvangst op het Wad en de Noordzee. 

Na de opening is er tot zondag iedere dag van alles te beleven in de stad en voor elk wat wils. Muzikale activiteiten behoren tot de dagelijkse standaard activiteiten en worden op diverse podia in de stad tot uiting gebracht. Ook hier geldt voor iedere liefhebber dat er wel wat leuks te horen en te beleven is. Natuurlijk mag ook het Harlinger zeemanskoor De Skúmkoppen niet ontbreken, maar....... de animo onder de leden was eerst niet al te groot gezien de ervaringen uit het verleden. Het alternatief voor een leuke locatie om op te treden op de Rommelhaven was vanwege het stoppen van particulier initiatief ook niet meer mogelijk. Maar na enig aandringen bleken er toch over de veertig koorleden present te kunnen zijn voor een optreden bij de Visserijdagen en wel op zaterdag 2 september jl. Veel activiteiten georganiseerd door het Visserij comité werden nu op de Willemskade gehouden. Een uitstekende locatie voor de Keermuur. Ook de Skúmkoppen kregen een mooie plek om op te treden. Eerst tegenover het Badhuus. Maar daar bleek een steelband te gaan spelen. Dus net op tijd verhuist met de reeds opgestelde muziekinstallatie naar de achterzijde van het Entrepot gebouw vlak tegen de havenkant en in de looproute van de bezoekers. En geen last van andere artiesten en muziek. In het Entrepot gebouw een prima verzorgde catering voor de artiesten en andere deelnemers. Tevens sanitaire voorzieningen. Daarnaast een prachtige zomerse dag. Dus wie doet je wat. Omstreeks 13.15 uur gingen we los met het eerste blokje. Meteen publiek en interactie. Rond 14.30 uur het tweede blokje en dat ging ook van een leien dakje met wederom een leuk publiek. In de pauze even uitblazen in het Entrepotgebouw en afkoelen. Het derde blokje zou omstreeks 15.30 uur beginnen maar het bleek dat de resque helikopter ieder moment vlakbij onze locatie een reddingsoperatie zou gaan uitvoeren boven het water. Aangezien deze actie met veel lawaai gepaard gaat werd besloten om wat later op te treden. Om 16.15 uur werd het laatste blokje ingezet. Bijna aan het slot kwam de grote gele brandweerwagen van de luchtmacht aan rijden. De chauffeur bleef even keurig staan wachten tot wij het lied Keep hauling hadden uitgezongen.

Daarna passeerde hij met de dikke kolos ons koor en verdween uit zicht met een zwarte rookpluim in het kielzog. Met het laatste slotlied de gangmaker Roll the old Chariot along werd ons optreden op vrolijke wijze afgesloten. De rust keerde weer op de Willemskade. We hadden ons weer laten horen in ons eigen stadsje en de organisatie en het publiek waren tevreden. En daar doen we het voor!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0