Visserijdag Makkum

De Visserijdag(en) in Makkum wordt tot op heden een keer in de twee jaar gehouden. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de visserij. De laatste jaren zit de visserij branche helaas wel in de hoek waar de klappen vallen, maar desondanks toch een visserij feestje. En natuurlijk mag daarbij een vrolijke noot zoals het Harlinger zeemanskoor de Skumkoppen niet bij ontbreken. Op zaterdag 26 augustus jl. was het zover. Ondanks dreigende wolkenvelden werd het een zomerse dag met een aangename temperatuur. En er kwam aardig wat volk op de been om te genieten van alle activiteiten en een interessante braderie. Ons zeemanskoor mocht in de middag drie keer een half uur muzikaal aan de bak afgewisseld door het Auke Wybesz zeemanskoor uit Hindeloopen. Op een passende locatie voor de sluis naar de binnenhaven en aan een kant afgeschermd door de lokale brandweer, geeft altijd een veilig gevoel, en aan de andere kant het café een prima plek om op te treden.  Om 13.30 uur, om 15.00 uur en om 16.00 uur was ons koor ingeroosterd.  De mogelijke regenbuien dreven keurig om Makkum heen en de zon bleef maar schijnen.  Dus bleven we bij de twee eerste optredens verschoond van nattigheid van boven. Het publiek genoot van onze optredens en wij genoten daar ook weer van natuurlijk. Het derde en laatste blokje begon iets later dan gepland en halverwege begon het te druppen.  De accordeons zijn gevoelig voor vocht dus toch maar stoppen?  Toen de stroom ook plotseling weg viel , dus geen geluidsversterking meer, was het besluit snel genomen om dan maar helemaal te stoppen. De Hangploeg deed nog een muzikale poging maar hield het ook al gauw voor gezien. Pluvius kwam net iets te vroeg met zijn druppels van boven waardoor we ons laatste optreden niet helemaal konden afmaken helaas. Toch weer met een mooie middag het visserij feestje muzikaal opgeluisterd. Een kwartier later scheen de zon al weer! De evaluatie vond plaats in het café!

Reactie schrijven

Commentaren: 0