St.Bootwateren Ameland

Op Ameland worden  regelmatig diverse activiteiten georganiseerd. Een daarvan is St.Bootwateren Ameland. Een muziekfestival voor koren en met name blaaskapellen. Tenminste daar kwamen we in de praktijk al snel achter. En 80 decibels is absoluut geen maximale norm wat het geluid betreft. Dan bleken wij als zeemanskoor toch een pareltje voor het oor te zijn. Maar niets dan lof voor de blaaskapellen. Ook zij deden hun best en bovenal met veel plezier. Muziek maakt wat los en dat is heel breed dus plezier alom. Op de heenweg naar Ameland ging logistiek alles van een leien dakje. Ons koor was compleet, het materiaal ook. De boottocht verliep met voldoende water onder het schip. Bij Nes stond de bus al klaar en op naar Hollum. De bushalte op 150 meter van onze eerste locatie van optreden. Hoe dichtbij wil je het hebben. Een dik uur later konden we los. De meeste podia bleken vrachtwagen trailers oftewel de schrijver dezes voelde zich meteen  "thuis".  Het podiumtrapje was het spannendste onderdeel voor en na ons optreden. Tenminste vier keer mochten we op de  verschillende bühnes onze kwaliteiten laten horen. Ook bij dit festival met maar liefst 700 artiesten kampten wij weer met een minimale bezetting.  Vakantie, ziekte en andere oorzaken zijn in deze maand de factoren die zorgen voor een kleinere bezetting.  Het is zoals het is.

Maar ook bij dit festival waren we luid en duidelijk te horen. Overal veel publiek, interactie en gezelligheid. De dag vloog voorbij met voldoende rustpauzes tussen de optredens. Na het laatste optreden rap naar de bus, op loopafstand twee straten verder en terug naar Nes en de pier. Wagenborg liep achter op het vaarschema vanwege de lage waterstand en het dichtslibben van de vaargeul. Met twee muzikale "dakkapellen" op de pier was het wachten  beslist geen straf. Een half uur later dan gepland inschepen, wat eten en op naar Holwerd. Een volledige dag wel besteed en zonder problemen (op de vermissing van een muziekboek na) allemaal weer heelhuids thuis gekomen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0