Elfmeren fietstocht 2023

Op zaterdag 13 mei jl. werd de jaarlijkse fietstocht langs de Friese meren georganiseerd. De eerste tocht werd gehouden in 1967. Er worden afstanden gereden van 50 , 100 of 150 km. De deelname is voor fietsers en steppers. De start en finish is in Sneek. Op diverse locaties staan stempelposten. Op de laatste stempel en rustplaats bij IJsboerderij Margje 24 gelegen aan de Trekwei 13 nabij Workum was voor de deelnemers de meeste "reuring", namelijk een muzikale ontvangst van shanties en zeemansliederen gezongen door het Harlinger zeemanskoor De Skúmkoppen. Onder ideale zonnige weersomstandigheden werden de deelnemers van alle afstanden daar toegezongen.

Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur zong het koor zich de longen uit het lijf. Veel fietsers maakten tijdens de stop een foto of een kort filmpje op hun mobieltje. En achteraf hoorde het koor van de organisatie dat het optreden zeer werd gewaardeerd. Het boerenijs was na het optreden overigens  ook niet te versmaden. Commentaar van een deelnemer die een half uur bij ons koor heeft gezeten; Hij zei; deze dag moet nooit eindigen, het koor is zo mooi, weer prachtig, zo gezellig hier... Dit moet niet eindigen... met tranen in zijn ogen.  Dat zegt al genoeg! Weer een hoop mensen even blij gemaakt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0