Een succesvolle combinatie!

Op zondag 5 februari jl. traden De Skúmkoppen op in de Koornbeurs te Franeker. Het optreden in combinatie met een film over een Engels shantykoor bleek een succes. De Koornbeurs was op het balkon na uitverkocht en menig caberatier zou jaloers zijn op zo'n volle bak. 

Om klokslag 14.30 uur werden de bezoekers welkom geheten namens het koor. Onder leiding van dirigent Sjoerd de Boer werden hierna diverse shanty's en ballades gezongen met als thema bloed, zweet, tranen en liefde. Oftewel een muzikale carrousel van  drama, romantiek en plezier. Het publiek genoot en zong mee waar het kon. Na dit bijna perfecte optreden kon het publiek genieten van de uit het leven gegrepen film en waar gebeurd verhaal van een klein shantykoor van vissersmannen uit het dorpje Port Isaac gelegen aan de North Cornish Coast in Engeland. Ook in deze film werd het decor afgewisseld met humor, liefde en drama. Het bleek een perfecte combi.  Na de film bleef het nog een tijdje heel gezellig tijdens de nazit, want De Skúmkoppen trakteerden de gasten nog spontaan op diverse shanty en zeemansliedjes. Het werd voor de gasten en het koor een welbestede en geslaagde zondagmiddag! Zeker voor herhaling vatbaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0