Skúmkoppen weer helemaal los

De kop is er af. Zoals in het jonge verleden te doen gebruikelijk traden we als eerste altijd buiten op bij de opening van de Bruine zeilvloot in Harlingen op de Zuiderhaven. Na twee jaar "winterslaap" hebben we de  muzikale draad weer mogen oppakken.  
Omstreeks 13.30 uur werd het eerste blokje gestart voor de AH supermarkt redelijk uit de wind en naast een lekker ruikend tentje met broodjes en warm vlees. En zowaar de zon op ut kopje. De jas kon net uit zodat ons nieuwe tenue duidelijk getoond kon worden. Na een vertrouwd klinkend optreden even een korte pauze in de Admiraal met koffie/thee. Het tweede blokje begon rond 15.00 uur, dus wat later dan gepland aangezien het eerst nog even regende en het Harlinger Slagwerk iets verderop ons gezang duidelijk verstoorde. Met maar een communicatie storing bij de inzet van een liedje werd ook dit blokje correct afgewerkt. Door een derde van bovenaf komende regenbui moesten we helaas iets vroeger stoppen dan bedoeld. Dus maar weer even opwarmen in de Admiraal met een krentenbol en wat sterkere licht alcoholische versnaperingen. Tenslotte het derde blokje, ditmaal wel helemaal af kunnen werken waarna het Harlinger Slagwerk ons vloeiend overnam met  hun tromgeroffel en slagwerk. Daarna met vele handjes alles weer vlot opgeruimd en met de zon en een blauwe lucht op huis aan.
We kunnen terug zien op een geslaagd optreden met weersomstandigheden welke bij deze maand horen. Maar desondanks toch veel publiek en een gezellige sfeer op en rond de Zuiderhaven
Op naar het volgende optreden op 4 mei a.s.
Zie ook onze inmiddels vollopende agenda!

Reactie schrijven

Commentaren: 0