Sing-in sessies zeer geslaagd!

Na een lange stilte op het culturele front eindelijk weer eens een muziek spektakel voor het publiek. De liefhebbers van shanty en zeemansliederen konden op beide voornoemde zaterdagen genieten van een mix van repeteren en optreden. Het publiek werd nauw betrokken bij het zingen en kreeg waar nodig onderricht over de manier hoe er wordt gerepeteerd bij het zeemanskoor.  De dirigent en voormalig muziekleraar Sjoerd de Boer weet van wanten en zorgde door zijn enthousiasme en entertainment dat de toehoorders zich geen moment verveelden. Uiteraard was men ook onder de indruk van het meerstemmige muzikale geluid welke de ongeveer vijftig koorleden ten gehore brachten. Diverse liederen werden door solisten gezongen waarbij het koor het refrein voor haar rekening nam. Alle liederen werden op uitstekende wijze begeleid door drie accordeonisten en een violist. In een ambiance van weleer, met mooie weersomstandigheden, een oud historisch Entrepot gebouw met een prachtige akoestiek en uitzicht op de replica van Willem Barentsz in de haven, werden beide dagen een geslaagd muziek festijn. Eindelijk weer wat "reuring" op het culturele vlak. Het publiek had genoten getuige de diverse reacties.  En diverse mannelijke toehoorders zullen zich vroeg of laat melden bij De Skúmkoppen om te genieten van het zingen en het koorleven.

De Sing -in sessies zijn gezien het succes voor herhaling vatbaar en zullen ongetwijfeld een vervolg krijgen op andere locaties in de regio. 

Voor levendige beelden gaat u naar het kopje 'Fotogalerij' en dan naar 'Videos'.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0