Hervatting repetities

Afgelopen dinsdag d.d. 8 september hebben we na een lange rustperiode eindelijk weer een repetitie mogen houden.  Een bijzondere repetitie vanwege de corona omstandigheden en daarnaast een andere repetitie locatie. Dit maal in het gerestaureerde Entrepot gebouw. Een bijzondere lokatie aan de Harlinger haven die je gedachten terug voert naar het drukke handels verkeer van vroeger. Rond de veertig koorleden waren present. De overige koorleden waren ivm ziekte, vakantie of vanwege het risico van het corona virus nog niet present. De locatie was zo goed mogelijk coronaproof ingericht met tenminste de vereiste minimale afstand van 1,5 mtr per koorlid. Na een korte aftrap van de voorzitter kon Sjoerd eindelijk weer los in de enthousiaste stijl die we van hem gewend zijn. Had na het zingen van het eerste lied verwacht dat er veel hoestbuien zouden ontstaan omdat de keeltjes waarschijnlijk geen training hadden gehad maar dat viel honderd punten mee. Ons gezang rolde heerlijk door de grote ruimte en langs de muren van het Entrepot gebouw. Daar knapt een mens van op. Ook buiten bleven voorbijgangers luisteren.  Halverwege even een korte pauze en weer door. Het was zo maar 22.00 uur. In de opvolgende dagen geen meldingen gehad van koorleden dat men coronaklachten heeft gekregen. So far so good!  Ook op 22 september jl. weer een repetitie avond in het zelfde gebouw gehad en ook deze avond was goed bezet. Het koor had er duidelijk weer zin in na een lange periode van niet kunnen zingen en repeteren. Maar helaas de vreugde was van korte duur. Het coronavirus steekt weer flink de kop op en we zitten inmiddels in de tweede golf zoals was te verwachten. Tussentijds was net geregeld dat we naar een iets betere repetitie locatie zouden verhuizen welke ook prima coronaproof is ingericht, maar helaas....pindakaas. Voorlopig zijn de vooruitzichten niet positief. Wel op de lange termijn maar dat kan best nog wel een dik jaar duren voordat het leven weer normaal kan worden hervat. De komst van een goed vaccin, de testen daarna en dan het massaal inenten van de bevolking heeft haar tijd nodig.  Geduld, discipline en een lange gezonde adem zijn nodig om door deze lastige tijd te komen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0