Lichtjestocht Harlingen 2019.

De Lichtjestocht in Harlingen werd in 2014 voor het eerst door de vereniging Oud Harlingen georganiseerd. De glazen potjes met brandende waxinelichtjes waaiden toen vanwege de harde wind door steegjes en straten. In 2016 werd de tweede editie gehouden met wat rustiger weer. In de opvolgende jaren was het weer de spelbreker maar nu kon de tocht gelukkig wel doorgaan.

Ons koor was al eerder benadert om mee te doen maar vanwege de weersomstandigheden en de locaties werd het niets. Nu waren we wel van de partij. Onze locatie was bijna aan het begin van de route van ongeveer 3 km lengte. Het terras van hotel/restaurant Zeezicht gevestigd aan de Noorderhaven, maar dan wel aan de achterzijde met zicht op de Sasbrug en sluis. Een mooie locatie. Net uit de wind. Indirecte vloerverlichting op het terras. Daarnaast enkele geleende bouwlampen om de teksten goed te kunnen lezen en wat geritselde bierbankjes voor de pauzes.

Onze penningmeester was op deze dag een heleboel jaar getrouwd en trakteerde op de borrel. Kortom het koor was er helemaal klaar voor inclusief onze drie accordeonisten en de dirigent. Om 17.00 uur was de start bij de poffertjeskraam en een paar tellen later stond het voor ons op het pleintje meteen bomvol met deelnemers. Dus meteen maar los met het eerste muzikale blokje. De deelnemers met wel/niet gekleurde lichtjes aangekleed liepen hierna in grotere of kleinere groepjes langs onze locatie en kwamen van twee kanten. Een mooi gezicht. De stroom deelnemers bleef maar komen en blokje twee zongen we maar meteen erachter aan. Hierna werd het even rustig en werd besloten voor een korte pauze. De penningmeester kon trakteren. Er kwamen weer mensen langs en blokje drie werd aangeslagen, maar tijd om het af te maken was er niet want Pluvius begon te huilen en de accordeonisten besloten te stoppen ter voorkoming van materiaal beschadiging. Een prima moment, want er kwamen ook geen deelnemers meer voorbij. Dus inpakken en wegwezen. Voor de liefhebbers was er nog een nazit in het Entrepot gebouw bij de Willemshaven.

Voor zowel de deelnemers als ook voor de Skúmkoppen was dit een bijzonder en sfeervol evenement waaraan we onze muzikale bijdrage hebben mogen leveren. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0