Zonnig optreden in Almere - Haven

Gedurende drie dagen was er feest in Almere - Haven. Op de zondag werd het shantyfestival gehouden. Er waren hiervoor tien shanty en zeemanskoren "geronseld". Op diverse locaties vlakbij of op de haven waren "podia" ingericht. Alle voorzien van muziekinstallaties en geluidsmannen. Dus prima geregeld. Ook de ontvangst in de witte tent met koffie en koek en daarnaast een lunchpakket was dik voor elkaar. Natuurlijk waren de gratis munten voor consumpties ook zeer welkom. De Skúmkoppen mochten om 12.00 uur hun eerste optreden ter hoogte van de Vomar verzorgen en deden dit met verve. Ondanks dat bijna de helft van het koor nog "op vakantie" was kwamen de gezongen liedjes goed binnen bij het publiek. Ook Annemarie Jorritsma de burgemeester van Almere was onder de indruk van het gezongen repertoire. Het koor heeft ooit in het verre verleden van haar bestaan nog met haar en Anneke Douma gezongen bij een feestje in het Heineken filiaal te Grouw.         

Het tweede optreden bij de Hema onder de luifel ging ook als een tierelier. Ook hier was men onder de indruk en viel enkele keren de opmerking "kippevel".

Tussen de optredens door was er voldoende ruimte voor een hapje en een drankje. Ook de pauze was dus goed geregeld. Relaxed en ontspannen een dagje op tournee.

De zon liet zich van haar goede kant zien en voelen en daardoor kon je in de loop van de middag redelijk "over de koppen lopen"" oftewel een boel volk op de been.

Het derde optreden was omstreeks 15.20 uur op het hoofdpodium. Gelukkig was dit niet op het supergrote podium van de Rabobank want dan was het koor in het niet verdwenen. Nee ons koor paste net op het smuke hoofdpodium en dat was voor ons koor wel voldoende. Ook hier weer een sfeervol optreden maar met iets minder interactie met het publiek doordat we hoog in een tent stonden. Het slotlied Zuiderzee werd door "Opa Jan" en "kleinzoon  Dennis" (sprekende evenbeelden met die glimmende bollekes) op toepasselijke wijze ten tonele gebracht. Na nog enige afzakkertjes en een korte evaluatie zoals te doen gebruikelijk werd de thuisreis weer aanvaard.

Met de meermalige opmerkingen "kippevel" en " een verrijking voor het shantyfestival" kunnen we terugblikken op een mooie muzikale en zonnige dag in Almere - Haven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0