Shanty en zeemansliederen op de sfeervolle Rommelhaven

Natuurlijk was het Harlinger zeemanskoor De Skumkoppen van de partij bij de 60e editie van de landelijk goed bekend staande Visserijdagen. Oud Harlingers komen van heinde en verre om dit evenement niet te missen. Er is voor elk wat wils te beleven en te genieten. Het volk komt bij de mensen. Afgelopen zaterdag traden De Skumkoppen op naast het authentieke sluisje op de Rommelhaven. Te midden van oude ambachten, de palingrokerij, oldtimers en stoommachientjes. Een mooie en sfeervolle locatie. Na het wegebben van de laatste klanken van de vrolijke samba muziek stak het zeemanskoor van wal met het Skumkoppenlied, ballades, shanties en zeemansliederen van weleer. Een en ander werd begeleid door een korte uitleg mede vanwege de meertaligheid van de diverse liedjes. Tussentijds een korte pauze voor de prijsuitreiking van de palingrokerij en daarna weer door. Om 17.00 uur klonken de laatste noten. Het publiek werd bedankt en geattendeerd op het jubileumconcert op zondagmiddag 27 oktober a.s. in de St. Michaelskerk te Harlingen. Na het opruimen volgde nog even een korte evaluatie onder het genot van een drankje. Smaakte prima onder ideale weersomstandigheden.

Op naar het volgende optreden in Almere-Haven d.d. zondag 8 september!

Reactie schrijven

Commentaren: 0