Sfeervolle en zonnige Visserijdag Makkum

Vanaf ongeveer 12.00 uur brak de zon definitief door en werd de grijsgrauwe lucht boven het IJsselmeer en Makkum verdreven door zomers blauw. Het feest kon beginnen. Bij de visafslag en de feesttent allemaal volk, vissersboten, sleepboten en ander drijvend spul.  Door het dorp en bij de haven allemaal nieuwsgierigheid en kooplust opwekkende kraampjes. Met nog drie andere koren, waren ook de Skúmkoppen weer van de partij. Ons koor mocht om 13.00 uur in de feesttent beginnen. Niet een vervelende plek maar het zweet stond sommigen al snel op de kop. Het werd een leuk optreden met een gestaag volstromende tent van 

(nee geen water) toehoorders. Daarna het tweede optreden op het Makkumer Plaza. Een altijd mooi plekje om op te treden en natuurlijk hingen de toeschouwers aan onze spreekwoordelijke lippen terwijl de ballades en shanties over het plein schalden. Het derde blokje bij de Sluis altijd een ietwat intiem gebeuren door het smuke podium waarbij de dirigent het risico loopt om met een pas achterwaarts in de sluis te belanden. Hij hield het droog behalve het zweet op de kop. Ook hier genoot het publiek met uitzondering van enkele kwetterende dames die hier en daar probeerden het koor te overstemmen. Tenslotte het laatste en vierde blokje bij De Waag. Wederom ondanks het wat latere tijdstip voldoende toegestroomd publiek. Ook Bokito, vanuit het buitenland over gevlogen en nu in het stemmig paars kwam langszij.  Even het koor en de dirigent plagen met zijn gorilla streken.

Met de klanken van het slotlied Avond op de rede werd het laatste blokje besloten.

Er volgde nog een korte en vochtige evaluatie in en buiten de feesttent nabij de haven. De dag begon 's morgens nat van buiten maar eindigde aan het eind van de dag met een zonnig, nat en tevreden gevoel van binnen. Met dank aan de organisatie!

Reactie schrijven

Commentaren: 0