Druk eerste weekend in juli

Op vrijdag 5 juli jl. werd de inmiddels traditionele BBQ georganiseerd voor het koor maar ook voor de partners van de koorleden. Het aanbod van de vlees -en salade gerechten was prima voor elkaar en er was voor de ruim 50 BBQ knoeiers ruim voldoende om te consumeren. Na het eten volgden zoals te doen gebruikelijk diverse optredens van koorleden en samenzang. Rond half twaalf werden de laatste koorleden door gastheer en vrouw Rein & Anna met zachte dwang van het erf verwijderd. We kunnen terug zien op een gezellige en smakelijke BBQ.

 

Op zaterdag 6 juli optreden bij de Ielrikkerij in Baard. Voor ons koor inmiddels voor het tweede achtereen volgende jaar. Locatie; een klein en gezellig dorp met een café/restaurant waar men overigens goed schijnt te kunnen eten. Reservering gewenst. 

Circa tien palingrokers op het pleintje aan de overzijde van het café rookten er lustig op los waarbij een ieder zijn eigen stijl van roken hanteert. De kenners en liefhebbers weten Baard en de palingrokers wel te vinden. Ook een braderie met diverse interessante kraampjes in de Dorpsstraat lokten het publiek.

Ons koor mocht zich dit keer op en voor een boerenkar opstellen tussen de rokers en het café. Vanwege het wat druilerige weer werd het eerste optreden enigszins opgeschoven naar een droger moment. Vorig jaar stond ons koor nog bij 30 graden te zingen en te zweten. Nu waren de omstandigheden iets koeler en wat vochtiger maar we zijn niet van suuker, dus lekker zingen. Alle drie optredens werden uiteindelijk onder droge omstandigheden uitgevoerd en het ietwat spaarzamere publiek (weersomstandigheden) genoot van onze optredens. Het heeft wel wat zo'n gezellig dorps optreden. De organisatie besloot dan ook ter plekke dat we volgend jaar weer mogen terugkomen.

 

Zondag 7 juli,  een verrassingsoptreden voor ons koorlid en erelid  Lo. Hij werd 80 jaar en met een boottrip met zijn familie werd deze mijlpaal gevierd.  Als verrassing kwamen de Skúmkoppen even langszij toen de boot aanmeerde aan de Stoombootkade te Bolsward. En inderdaad het werd een verrassing toen we begonnen te zingen. Lo had niets in de gaten en dat is meestal de bedoeling van een verrassing.  Missie geslaagd!

Al met al iedere dag in dit weekend weer even lekker bezig geweest en veel mensen weer blij gemaakt. Altijd een plezierige bezigheid met een stukje voldoening. Beter dan op de bank zitten! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0