Opening Bruine zeilvlootseizoen Harlingen

Dit jaar waren er meer shanty en zeemanskoren present dan in voorgaande jaren. Nu deden naast de Stuyvesant Sailors en de Skúmkoppen, ook de Enkhuizer Slappetouwtjes,  de Gaeld'r Ierse/Schotse folk groep (4 personen),  het Abel Tasmankoor, de Beverwijkse Harmoniekapel en de dansgroep Las Veteranas Neder-Salsa mee aan de opening van het Bruine Vloot seizoen. De zeezijde van de Zuiderhaven was omgetoverd tot een nautische markt met van alles en nog wat in de aanbieding. Uiteraard waren de Bruine Zeilvloot schepen het middelpunt van deze zonnige maar helaas wat frisse zaterdag. Maar de sfeer was prima en de opkomst van het publiek viel niet tegen. Kortom het werd een gezellige middag opgeluisterd met hier en daar een bijzonder sneeuwbuitje maar bovenal veel zeemans- en shanty liederen passend bij dit mooie evenement. De Skúmkoppen hebben samen met de andere koren, folkgroep en de Salsa dansgroep wederom een plezierige en muzikale bijdrage mogen leveren aan dit sfeervolle, maritieme openingsfeestje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0