Optreden Shantyfestival Akkrum 2018

Op zaterdag 1 september jl. werd de inmiddels traditionele jaarlijkse shantydag in Akkrum gehouden. Er doen meestal 10 koren aan mee. De Skúmkoppen kwamen voorheen ieder jaar op deze shantydag, maar nu om het jaar vanwege een wijziging in het beleid van de organisatie. Maar ook voor ons koor is het inmiddels een jarenlange traditie dat we acte de présence geven op dit sfeervolle shantyfestival. 

Onder perfecte weersomstandigheden konden de toeschouwers genieten van alle koren en natuurlijk De Skúmkoppen met hun ruim en veelal meerstemmig gezongen repertoire. De tijd per optreden vloog om (iets aan de korte kant) en de middag werd vanaf 16.30 uur tot 17.30 uur afgesloten met de samenzang van alle koren in twee etappes op de Tjerkebleek naast de kerk.  Hierna volgde nog voor de liefhebbers een smakelijk Captains diner.  Het was, met dank aan de weergoden, weer een  mooie en gezellige shantydag.

Commentaren: 0