Optreden in Baard

Hoewel we niet bekend waren met het palingroken festijn in het dorpje Baard nabij Winsum leek het ons wel een leuke uitdaging om daar een paar mooie optredens weg te zetten. Het werd meteen al gezellig toen de koorleden via de verkeersleiders van het dorp welkom werden geheten. De toon was gezet voor een mooie middag. We hadden er zin. Via de interessante braderie kraampjes kwamen we bij ons podium tegenover de plaatselijke dorpskroeg. Achter ons de palingrokers en voor ons het terras gescheiden door de vaart.  Onze muzikanten en de dirigent (Jan D. uut Frentsjer) dobberden voor het koor in de vaart. Hoe mooi kun je het krijgen. Het geheel kon zo uit de film van De Fanfare met Albert Mol worden geplukt. Met rond de 35 man maakten we er die middag een mooi feestje van. Twee keer traden we op tegenover het terras en een keer in de dorpsstraat tussen de kraampjes. De organisatie was zeer tevreden en ziet ons volgend jaar weer graag terug. Na de optredens vond er nog een korte evaluatie plaats op het voordien lonkende terras.

Reactie schrijven

Commentaren: 0