Opening stadsfontein

Een van de projecten die vanwege het uitverkiezen van Leeuwarden tot de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 was het ontwerpen van een stadsfontein voor elk van de Friese Elfsteden. Voor Harlingen was een grote potvis ontworpen.  De potvis kreeg een mooi plekje naast de Zuiderpier in de Willemshaven.  De partner van onze dirigente had speciaal hiervoor een mooi lied gecomponeerd, de Whale song, Dit lied werd door de organisatie meteen gekozen om tijdens de opening van de stadsfontein te zingen.  De Skumkoppen hadden het voorrecht om het lied tijdens de ingebruikname van de fontein ten gehore te brengen nadat een grote groep schoolkinderen het lied als eerste mochten zingen. De opening vond onder grote publieke belangstelling plaats op een frisse vrijdagmiddag d.d. 18 mei . Via een groot beeldscherm konden de toeschouwers de ingebruikname van alle fonteinen in de Elfsteden volgen. Nadat in Harlingen de fontein in gebruik was genomen verdween een groot deel van het publiek vanwege het frisse weer op de haven huiswaarts. Met enkele noodgrepen konden De Skumkoppen hun presentatie van de Whale song in het Entrepot gebouw laten horen plus nog diverse andere liederen zodat het optreden niet geheel in het water viel door de frisse weersomstandigheden en het vertrek van een groot deel van het publiek.  

Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0