Optreden opening Vlootdag

Zeemanskoor De Skumkoppen weer op en top present bij de opening van het seizoen van de Bruine zeilvloot in Harlingen.

Op zaterdag 7 april jl. werd het seizoen van de Bruine zeilvloot in Harlingen weer geopend. Voor De Skumkoppen is het inmiddels een traditie dat ook zij bij dit groots opgezette nautische evenement acte de présence geven. Met een zonovergoten Harlingen werd de Vlootdag rond 11.00 uur in de ochtend officieel met het muziekkorps geopend.  Het zeemanskoor ging rond de klok van 13.00 uur los en liet zich van haar beste muzikale kant horen. Het voltallige publiek genoot van de zeemansliederen en shanties. Het koor trad deze middag vier keer op en creëerde voor de toehoorders een sfeer van hoe zwaar het leven van een zeeman en visserman vroeger was. Omstreeks 16.30 uur klonken de laatste klanken van het koor over de Zuiderhaven.

Het was mede dankzij het zachte lenteachtige weer een geslaagde dag met veel publiek, gezelligheid en plezier. Een mooie dag voor het koor om vast te leggen in haar archief.

Een uitgebreide fotoreportage vindt u bij Fotogalerie/Optredens.

Reactie schrijven

Commentaren: 0