Optreden bij viering 50 jaar Huzumer Skûtsje

Op zondag 25 maart jl. werd stilgestaan bij het 50 jarig jubileum van het Huzumer Skûtsje. De viering  hiervan vond plaats in de Dorpskerk Huizum, de oudste kerk van de gemeente Leeuwarden. Deze kerk  is gebouwd in de 12e eeuw. De kerktoren werd pas later in de 13e eeuw bijgebouwd. De kerk is nu nog in gebruik voor speciale gelegenheden.

Zeemanskoor De Skúmkoppen  was uitgenodigd om deze jubileumviering in gepaste muzikale  stijl op te luisteren. SkúmkoppenNa een welkomstwoord van de organisatie mochten De Skúmkoppen hun stemmen laten horen en werd de muzikale toon gezet voor een sfeervolle middag in een volle kerk.

Tussen de optredens door vertelde Lodewijk Meeter over de historie van het Huzumer skûtsje.  Age Veldboom, oprichter van het Skûtsje museum, vertelde daarna op humoristische wijze diverse anekdotes en wetenswaardigheden over het skûtsje zeilen.  Jilt Heidstra, een Friese folkzanger, speelde en zong diverse mooie liederen die prima in het programma pasten.  Het lied Fries om Utens werd door Jilt en  solo zanger Klaas van De Skúmkoppen  uitstekend vertolkt met ondersteuning van het zeemanskoor. Na een dankwoord van de organisatie gaf het koor nog een toegift met het lied Maggie May met als solist Mr. Green. Met het shanty en afscheids lied Curacao werd deze sfeervolle en met veel humor doorspekte viering afgesloten. Het publiek had genoten van de sprekers, Jilt Heidstra en natuurlijk van het zeemanskoor De Skúmkoppen. 

Een uitgebreide fotoreportage vindt u bij Fotogalerie/Optredens.                                           

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  LEBER PHILLIPE (woensdag, 14 augustus 2019 23:02)  Hallo meneer en mevrouw
  Op zoek naar een lening? Om uw bedrijf te runnen of te onderhouden
  een bedrijf of om een appartement te kopen of om uw terug te betalen
  schuld. Mijn financiële adviseurs in samenwerking met de banken. Wij zijn u
  een krediet aanbieden binnen 72 UUR; Ik hoor je geven. Wij hebben
  diensten.
  - PERSOONLIJK KREDIET
  - ONROEREND GOED KREDIET
  - BEHUIZINGSCREDITS
  - AUTO KREDIET
  - TERUGBETALING VAN DE SCHULDEN
  - KAPITAAL- EN ARTISTIEK KREDIET
  - Overige tegoeden etc.
  Ons rentepercentage is 3%, u kunt per e-mail contact met ons opnemen. de
  minus 10.000 EUR0, tot 900.000 EUR0 Voor uw leningaanvragen;
  E-mail: "leber.p@yahoo.com"
  WhatsApp: +33751364257